Extern

VIDEO. Zelenski, vizită la Curtea Penală de la Haga: Ne-am fi dorit să vedem un alt Vladimir, cel care merită să fie condamnat pentru crimele sale

post-img
Volodimir Zelenski, vizită la Curtea Penală de la Haga
Sursa foto: captură de ecran

Preşedintele Ucrainei conduce o delegaţie oficială a ţării sale în Olanda scrie mediafax.ro. Zelenski a mers astăzi la sediul Curţii Penale Internaţionale (CPI), fiind protejat de un serviciu de securitate impresionant, transmite presa internaţională.

Şeful Ucrainei s-a întâlnit cu liderii Curţii, cea care a emis un mandat de arestare pentru Putin pentru crime de război. În acest timp, Ucraina primeşte atacuri în serie din partea Rusiei, după evenimentele de la Kremlin.

„Astăzi, la Haga ne-am fi dorit să vedem un alt Vladimir, cel care merită să fie condamnat pentru crimele sale în capitala dreptului internaţional. Sunt sigur că asta se va întâmpla, când vom câştiga şi vom câştiga!”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la o conferinţă de presă la Haga, unde s-a întâlnit cu liderii Curţii Penale Internaţionale (CPI), care a emis în martie un mandat de arestare pentru Vladimir Putin, acuzat de crime de război.

Mai mult, Zelenski a acuzat Rusia de 6.000 de crime de război numai în aprilie: „Crime care au dus la moartea a 207 civili ucraineni, inclusiv 11 copii. Numai ieri, la Herson, 23 de persoane au fost ucise şi alte 49 au fost rănite”, a spus el, enumerând presupusele crime de război comise de Rusia, inclusiv „milioane” de atacuri în regiunile Donbas, „oameni ucişi în timpul ocupaţiei de la Buca, un lagăr înfiinţat de Moscova pe pământul nostru independent. Au fost torturaţi prizonieri în timpul captivităţii ruseşti”.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter