Politic

Guvernul va finanța în acest an 232 de granturi pentru studiile superioare de doctorat

post-img
imagine

În anul curent de învățământ, statul va finanța 232 de granturi pentru studiile superioare de doctorat științific și profesional în șase domenii. Planul de admitere a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Grantul doctoral include bursa individuală și costurile pentru programul de studii avansate și pentru programul de cercetare sau creație artistică. Cele șase domenii pentru care vor fi acordate granturile sunt științe ale naturii, științe inginerești și tehnologii, științe medicale, științe agricole, științe sociale și economice, științe umaniste.

Planul de admitere la doctorat mai prevede patru locuri cu finanțare din bugetul de stat pentru cetățenii străini, în baza tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Secretarul general al Ministerului Educației și Cercetării, Nadejda Velișco a afirmat la ședința Guvernului că granturile doctorale vor fi acordate în baza unei competiții de proiecte științifice între școlile doctorale ale instituțiilor de învățământ superior. 

În anul curent de învățământ, la studii superioare de doctorat cu finanțare de la bugetul de stat au fost înmatriculați 207 studenți.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter