Actualitate

Maia Sandu, întrevedere cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, venit la Chișinău. "Bucureștiul e cel mai mare susținător al drumului nostru către UE"

post-img
întrevedere

Președintele Maia Sandu l-a salutat, azi, pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, venit la Chișinău. Cei doi au discutat despre relațiile foarte strânse dintre Chișinău și București și despre cooperarea pe care au dezvoltat-o în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

"România este principalul nostru partener comercial, iar în următorii ani vom dezvolta mai multe proiecte de infrastructură, inclusiv poduri peste Prut, pentru comerț, circulație mai ușoară și conectare la spațiul european. Totodată, Bucureștiul este cel mai mare susținător al drumului nostru către Uniunea Europeană, iar noi suntem recunoscători pentru această susținere. Vom depune tot efortul să ne alăturăm și noi marii familii europene", transmite șefa statului.

Maia Sandu, Nicolae Ciucă

"Votul din Parlamentul European, care sprijină ferm parcursul european al Republicii Moldova, reprezintă un pas esențial pentru viitorul european al fraților noștri de peste Prut. România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în Uniunea Europeană.

În acest context, întâlnirea de azi, de la Chișinău, cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost o oportunitate de a reafirma sprijinul meu deplin pentru reformele curajoase inițiate în Moldova.

Voi consolida parteneriatul nostru și voi susține toate eforturile menite să aducă Moldova mai aproape de familia europeană", a transmit Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție de sprijin pentru Republica Moldova, în pragul alegerilor prezidențiale și a referendumului

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter