Actualitate

Agricultură: Experți din Slovenia ajută la crearea și consolidarea sistemului AKIS

post-img
Agricultură: Experți din Slovenia ajută la crearea și consolidarea sistemului AKIS

O misiune de experți TAIEX dedicată sprijinirii dezvoltării sistemului de cunoștințe și inovare agricolă (AKIS) în Republica Moldova se află în Republica Moldova în perioada 21-25 octombrie.

Potrivit ministerului Agriculturii, scopul misiunii este de a consolida capacitatea sectorului agricol de a răspunde provocărilor actuale, prin îmbunătățirea schimbului de cunoștințe, promovarea inovației și consolidarea colaborării între fermieri, cercetători și factori de decizie din agricultură.

Timp de 5 zile, alături de experții din Slovenia, vor fi abordate următoarele subiecte: crearea și consolidarea sistemului AKIS; surse de finanțare și strategii de susținere a sistemului de consultanță agricolă; rolul consultanților agricoli și certificarea acestora în conformitate cu standardele europene; posibilitățile de cooperare internațională pentru dezvoltarea AKIS.

De asemenea, vor fi discutate măsurile de sprijin pentru agricultori, precum și modalitățile prin care aceștia pot accesa informații și tehnologii moderne pentru a-și îmbunătăți practicile agricole.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter