Actualitate

Ministerul Mediului și o rețea internațională de restaurante lansează o campanie pentru împădurirea Republicii Moldova

post-img
Ministrul Mediului

Ministerul Mediului în colaborare cu o rețea internațională de restaurante de tip fast-food a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a oferi tuturor șansa de a planta un copac. În toate restaurantele din această rețea cetățenii vor avea posibilitatea de a dona pentru a împăduri Republica Moldova.

Republica Moldova are cea mai mică rată de împădurire din regiune, iar schimbările climatice ne afectează din ce în ce mai mult în fiecare an, prin secete care seacă râurile și fântânile și distrug culturile agricole, sau prin furtuni și ploi abundente. Creșterea suprafețelor împădurite prin Programul Național de Împădurire ne va ajuta să restabilim nivelul de apă în râuri, să îmbunătățim calitatea aerului și solului și să păstrăm biodiversitatea. Pădurile sunt garantul nostru pentru un viitor mai curat și mai sănătos, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

 Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu: Astăzi nu avem niciun pericol și avem destulă apă în Nistru


Ministerul Mediului încurajează și alți agenți economici să se alăture acestei campanii și, împreună, să transforme Republica Moldova într-o țară mai verde și mai curată.

Ministrul Mediului, despre schema frauduloasă deconspirată la Talmaza: "Mai există anumiți șmecheri care cred că pădurea e moșia lor personală și o sursă de îmbogățire ilicită"

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter