Visuri dincolo de tavan

Datorită campaniei "VISURI DINCOLO DE TAVAN", de la TVR MOLDOVA, s-au îndeplinit câteva din dorinţele copiilor de la grădiniţa Ghiocelul, din satul Camenca

"VISURI DINCOLO DE TAVAN”
Sursa video: TVR MOLDOVA

Aşa cum am promis, am revenit la Grădiniţa Ghiocelul din satul Camenca pentru a aduce daruri copiilor. Moș Crăciun a transformat în realitate o mică parte dintre visurile celor mici. Problemele mari mai aşteaptă să fie rezolvate. În cadrul campaniei ''Visuri dincolo de Tavan'' încercăm să reamintim că au mai rămas multe grădiniţe uitate de autorităţi. Un exemplu este și cea din Camenca, unde se face focul în sobe vechi de peste trei decenii, care fumegă. Nu este teren de joacă pentru copii iar clădirea are nevoie de reparații.

MIHAELA URSU, reporter TVR MOLDOVA: "Impreuna reușim sa facem lucruri frumoase. Dovadă e Campania visuri dincolo de tavan care a sensibilizat oameni si ia determinat sa ne sara in ajutor. astăzi toate aceste cadouri de sub bradul TVR Moldova vor ajunge la micuții de la gradinita Ghiocelul din satul Camenca, care ne așteaptă cu nerăbdare. Mergem sa ducem speranța și gânduri bune."

Darurile au fost aşteptate de copii de la grădiniţa din satul Camenca.

Ne-au întâmpinat cu zâmbete și ochii plini de uimire. Moş Crăciun a fost generos şi le-a adus cărţi, rechizite, jocuri, dulciuri şi chiar o stație de sonorizare și un televizor.


COROBAN MARIANA, educator: "Toate aceste lucrusoare sunt bine venite pentru noi, cu ajutorul lor vom încerca să integrăm copiii în diferite activitati. Boxa muzicală ne va ajuta la activităţile de muzică şi la gimnastica matinală pentru că o facem câteodată în ritm, ne-am gandit şi la un locuşor unde să punem televizorul, să avem vizibilitate, copiii să se bucure de el, multumim."



"Ne-aţi bucurat şi cu foarte multe povesti din ce am văzut, o să avem de citit."



"Vreau să multumesc atat personal cât şi în numele părinţilor pentru aceste cadouri minunate care au ajuns la copiii din grădiniţa noastră prin care."

"Aţi transmis atâta emoţie, atâta bucurie şi aţi făcut această zi memorabilă pentru copiii din gradiniţa Ghiocel."

Autorităţile locale din Camenca au reuşit să găsească câţiva bani pentru a schimba o parte dintre ferestrele şi uşile grădiniței. Ne-au promis că vor continua să caute soluţii pentru ca cei mici să poată învăţa în condiţii decente.

ALA POSTOLACHE, primar, satul Camenca: "Să multumesc tuturor oamenilor de bunăcredintă care au adus pe fetele copiilor zâmbete si bucurii. Vă dorim tuturor să aveti un an generos. Prin eforturi comune  e clar că se realizează şi se întimplă lucruri frumoase, lucruri mari de care ne bucurăm cu totii.  Toate sursele necesare, proiecte, ce o să putem ca să punem grădiniţa pe picioare, să o aducem la realitatea de astăzi, la condiţiile bune de care au nevoie copilaşii noştri."

COROBAN MARIANA, educator: "Chiar dacă lucrurile aici par cât de cât ok asta deoarece încercăm să asundem anumite probleme şi să amenajăm cât de cât plăcut copiilor, toate lucrurile astea sunt mai mult pentru grupa asta, pentru că petrecem cel mai mult timp în grupa respectivă, mâncăm, facem activitatea, practic dfoar somnul îl facem in grupa cealaltă, dar în restul gradinitei avema celeaşi probleme, acelaşi tavan urat şi vechi, aceaşi pereti crăpati, aceleaşi neajunsuri, acelasi teren de joacă vechi şi uzat, avem nevoie de lucrurile astea."

În campania TVR MOLDOVA, nu am fi reuşit să îndeplinim o parte din visurile celor mici fără ajutorul oamenilor generoși. Copiii din Camenca vor putea citi poveştile preferate datorită donaţilor făcute de două librării din Chişinău: Librăria Litera şi Bestseller. Boxa muzicală a fost donată de scriitorul Vladimir Mânăscurtă. Şi Clubul Rotary din Chişinău a contribuit şi a ţinut să îi bucure pe copii cu dulciuri. Și alți antreprenori au arătat că generozitatea poate face lumea mai bună. Compania imobiliară Romanescu&Co a cumpărat un televizor pentru ca activităţile micuţilor să fie mai interactive. Şi echipa TVR Moldova s-a solidarizat şi a cumpărat rechizite pentru micuţii din Camenca.

VICTOR ROMANESCU, director Romanescu&Co: "Noi am venit cu un mic ajutor, cu un televizor pentru a-i ajuta. In desfasurarea activitatii de educatie care sunt necesare in cadrul gradinitei. Chiar daca nu trăim vremuri foarte bune din punct de vedere economic cred ca fiecare poate sa isi rezerve o sumă bănească minimă pentru a face o mică donaţie.  Există Moş Crăciun, există oameni care doresc şi vor să facă fapte bune."

ALEXANDRU ROBU, preşedinte fondator, Rotary Club Chişinău: "Anunţul care l-ati facut ne-a trezit să facem inca un proiect frumos. Să transmit acelor copilasi multa santate, bucurie, dragoste , căldură, de asta au nevoie. Noi, mişcarea rotariană am venit cu daruri, care o să-i îndulcească, o să îmbunătătească dispozitia."

MIHAELA URSU, reporter TVR MOLDOVA: "Am reușit să aducem un strop de bucurie acestor copii dar campania Visuri dincolo de Tavan trebuie să continue, pentru ca mai sunt încă multe de făcut. Acoperișul grădiniţei curge, tavanul, pe alocuri, stă să cadă, iar cele câteva instalaţii din curtea grădiniţei cu greu pot fi numite teren de joaca. Instituţia are nevoie si de un sistem de încălzire pentru ca personalul să nu mai fie nevoit să facă focul in sobele vechi. Acum, copiii au parte de căldură doar in câteva încăperi. Toate acestea sunt un lux pentru bugetul mic al localitatii, dar o nimica toată dacă ne unim forţele. Pentru că cea mai profitabilă investiţie este în educaţia copiilor şi în visurile lor."

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter