Actualitate

Precizările Poliției referitoare la lista care ar conține nume ale activiștilor organizației criminale “ȘOR”: „O tentativă de dezbinare instituțională”

post-img
Poliția informează

Poliția Republicii Moldova vine cu precizări referitoare la lista care conține o serie de nume și prenume ale unor persoane care ar fi simpatizanți/activiști/membri ai organizației criminale “ȘOR”, făcută publică astăzi, cu aluzii că aceasta ar fi răspândită sau divulgată de un reprezentant al unei instituții ale statului.

„Poliția nu confirmă, dar nici nu infirmă datele din listă, atât timp cât aceste informații nu au fost suprapuse cu cele deținute de organele de drept.

Totodată, aluziile aduse la disensiunile dintre instituțiile judecătorești, de drept și cele de forță în procesul de documentare a unei organizații criminale, Poliția le respinge cu vehemență. Or, anume conlucrarea profesionistă între instituțiile statului ne-a permis să documentăm eficient acest proces masiv de corupere electorală. 

Catalogăm acest fapt drept o tentativă de dezbinare instituțională, căreia Poliția nu îi va da curs”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Precizăm că mai multe instituții media au primit pe adresele de email o listă care include 3 798 de nume, cu adrese concrete și numere de telefon, iar expeditorii au scris că este vorba despre „o mare parte dintre membrii rețelei” condamnatului fugar Ilan Șor, „cei mai activi”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter