Social

Ministrul Mediului în vizită la Întreprinderea pentru Silvicultură Iargara

post-img
Ministrul Mediului în vizită la Întreprinderea pentru Silvicultură Iargara

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu silvicultorii de la Întreprinderea pentru Silvicultură Iargara, unde a discutat despre importanța și mersul lucrărilor în contextul Programului național de împădurire. Întreprinderea a primit echipamente noi: un tractor, un mulcer și un rotavator, care vor facilita procesul de pregătire a terenurilor și plantarea pădurilor.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat  despre necesitatea înregistrării pădurilor, care în prezent figurează în cadastru ca terenuri degradate sau agricole. Ministrul i-a anunțat pe silvicultori despre intenția Ministerului Mediului de a înregistra ca fond silvic și terenurile private unde pădurea se extinde natural, pentru a proteja și conserva aceste zone în mod eficient. 

De asemenea, ministrul a încurajat silvicultorii să colaboreze strâns cu primăriile pentru a identifica terenurile APL-urilor unde există vegetație forestieră și să le înregistreze ca fond forestier. 

Ministrul Lazarencu a mai vizitat și secția de prelucrare a lemnului de la Î.S. Iargara. Aici se produc diverse obiecte din lemn, precum stâlpi și țăruși pentru vița de vie, colaci și budăi pentru fântână, șipcă pentru gard, leagăne și altele. Aceste produse reprezintă o sursă suplimentară de venit pentru întreprindere, care poate fi investită în dezvoltarea acesteia.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter