Extern

Caniculă în Asia de sud-est. Temperaturi record de 44 de grade Celsius, pentru această perioadă

post-img
imagine simbol

Sud Estul Asiei se topeşte. S-au înregistrat valori record ale temperaturii, peste 44 de grade Celsius. Oamenii de știință atrag atenția că din cauza încălzirii Pacificului, dar și a fenomenului el Nino, este posibil că această vară să fie extrem de toridă, relatează tvrinfo.ro.

Acesta nu este craterul unui vulcan noroios, ci este o fântână dintr-o localitate din estul Indiei. Totul este secat în jur și această este singura sursă de apă rămasă pe o suprafață de zeci de kilometri pătrați. 

În ultimele zile meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru estul și sudul țării, unde temperaturile au crescut încă de la jumătatea lunii trecute. 

În Cambodgia din cauza temperaturilor extrem de ridicate cursurile, în școlile care au mai rămas deschise,  au fost înjumătățite. Se învață numai trei ore pe zi, începând cu ora 7 dimineață. 

La Manila, în Filipine, au apărut dușurile mobile. Sunt două caravane care pot fi utilizate gratuit de oricine dorește să se răcorească. Dușurile mobile ajung și în cartiere unde sunt probleme cu alimentarea cu apă. 

În Filipine au fost înregistrate chiar și 44 de grade, un record pentru luna aprilie în această parte a lumii. De altfel asemenea valori au fost înregistrate în aproape toată Asia de sud est. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter