Justiție

Un bărbat a fost reținut, după ce ar fi transportat ilegal șapte ucraineni, pentru taxe de până la $7.700

post-img
imagine simbol

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță reținerea unui cetățean al R. Moldova din Dubăsari, pentru transportarea ilegală la Chișinău a șapte bărbați ucraineni apți pentru serviciul militar, pentru taxe cuprinse între $5.000 și $7.700 per persoană.

Bărbatul cu vârsta de peste 30 de ani îi prelua din regiunea transnistreană, după ce aceștia soseau acolo ilegal din Stepanovca, Ucraina. Din stânga Nistrului, acesta-i transportase pe cei trei ucraineni într-un hotel dintr-o localitate a municipiului Chișinău pentru tranzitarea R. Moldova spre România.

Ulterior reținerii acestuia pentru 72 de ore, pe traseu în drum spre capitală, cu trei bărbați din Ucraina în mașină, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să-i prezinte învinuirea pentru organizarea migrației ilegale.

Anterior, bărbatul fusese anunțat în căutare într-un alt dosar de migrație ilegală. De asemenea, acesta urmează să fie cercetat și pentru transportarea ilegală a patru bărbați apți pentru serviciul militar din Kotovțî, Ucraina, contra taxelor de până la 7.700 euro.

Cercetarea penală continuă, timp în care bărbatul reținut beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter