Actualitate

Ionel Scrioşteanu, oficial al Ministerului Transportului din România, despre Autostrada Unirii: „Este cel mai important proiect de infrastructură al României”. Când va începe construcția și când va fi finalizată

post-img
Punctul pe AZi

„Cel mai important proiect de infrastructură al României este Autostrada Unirii. Este un obiectiv prioritar pentru noi”, a declarat secretarul de Stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România, Ionel Scrioşteanu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

ZFR

Oficialul de peste Prut a făcut o radiografie a stadiului în care se află construcția Autostrăzii Unirii.

„Studiul de fezabilitate este finalizat. Este în procedură de aprobare ultimul tronson, de la Târgu Neamți la Iași spre Ungheni. Aceasta este ultima fază înainte de licitarea celor aproape 100 km de la Târgu Neamț la Ungheni”, a spus secretarul de stat.

Acesta a menționat că, în primăvara anului 2025, vor fi toate contractelesemnate.

„Va exista o perioadă de proiectare și în 2026 vom începe lucrările pe toate cele 4 tronsoane. Orizontul nostru este ca în 2030 să avem autostradă până la podul de la Ungheni. Acesta va fi construit înainte de finalizarea autostrăzii”, a spus Ionel Scrioşteanu.

Referitor la podul peste râul Prut de la Ungheni, Ionel Scrioşteanu. a precizat că acesta va fi construit până în anul 2026.

ZFR

„Avem discuții cu colegii din Republica Moldova ca pe acest pod să avem direct control coordonat, să nu existe două puncte vamale”, a spus secretarul de stat din Ministerul Transporturilor din România.

La stadiul lucrărilor din R. Moldova pentru continuarea Autostrăzii Unirii până la Chișinău a vorbit în cadrul emisiunii Sergiu Bejan, director General al Administraţiei de Stat a Drumurilor din Republica Moldova.

„Miza noastră este ca până în 2030 să avem terminat tronsonul de autostradă Ungheni-Chișinău. Acum suntem în etapa studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate”, a declarat Sergiu Bejan.

Ediția completă a emisiunii Punctul pe AZi din 19 septembrie o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter