Actualitate

Ministrul de interne: R. Moldova, ținta unui război hibrid. Oamenii legii au dejucat mai multe tentative de transferuri ilegale a mijloacelor financiare

post-img
captură foto

„Este evident că războiul hibrid avansează și Federația Rusă nu a cedat chiar dacă planurile inițiale de a ajunge militar pe teritoriul R. Moldova au eșuat datorită vecinilor noștri din Ucraina. Vedem că planurile s-au schimbat, nu și obiectivul care rămâne același – de a destabiliza situația în R. Moldova și de a schimba vectorul pe care cetățenii R. Moldova l-au ales – integrarea în UE”, declarații, în acest sens, au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, de către ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„De aici vin și toate provocările și toate încercările prin diferite metode de a destabiliza situația, de a introduce frica și temerea în societatea civilă. Nu este o metodă nouă prin care o țară mare dorește să-și impună influența prin diferite partide și a prelua puterea prin diferite scheme de corupție cu finanțări diferite și cu metode care nu sunt cele mai democratice. Și noi ca organe de aplicare a legii suntem la datorie, monitorizăm, documentăm, investigăm împreună cu toți colegii pe diferite structuri, eșaloane și le creăm probleme fiindcă nu poți să ai așa abordare, să joci nu după regulile care sunt stabilite și regulile legale, democratice, de aceea noi suntem la straja securității, ordinii publice și depunem maxim efort prin diferite instrumente ca să detrucăm aceste finanțări ilegale, introduceri de mijloace financiare prin diferite metode și prin diferite scheme infracționale”, a spus Adrian Efros.

Oficialul a precizat că oamenii legii au dejucat mai multe tentative de a introduce mijloace financiare pe cale clasică în R. Moldova pentru finanțarea formațiunilor politice.

„Evident s-au reorientat și au căutat metode noi ca să fie mai greu de depistat, de urmărit tot traseul de finanțare și au încercat prin aceste carduri să schimbe tactica de joc. Au încercat foarte multe metode, inclusiv și cu monede cripto, obiectivul este de a destabiliza situația în R. Moldova și de a ne crea acele probleme pentru a nu ne putea atinge obiectivul nostru național – de a fi intragrați în UE”, a menționat Adrian Efros.


author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter