Avocatul Marinei Tauber, Sergiu Moraru, susține că clienta sa este nevinovată, reclamă „un proces de fațadă” și atribuie dosarului o tentă politică. Din acest motiv, el sugerează că Marina Tauber refuză să se prezinte la pronunțarea sentinței. Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru deputata afiliată grupului criminal „Șor” și confiscarea a 206 milioane de lei.
„Vin să solicit instanței achitarea pentru toate cele cinci capete de acuzare (...) Dacă adunăm toți anii la un loc, sunt peste 20 pentru fiecare capăt. Procurorii au arătat că sunt foarte mărinimoși, au făcut un cumul parțial de pedeapsă de doar 13 ani. De la 23 de ani au ajuns până la 13 de ani”, a afirmat Sergiu Moraru.
Întrebat dacă știe unde se află acum Marina Tauber, deoarece au apărut unele imagini video că s-ar afla la Moscova, avocatul a spus că nu știe.
„Am văzut și eu ceva imagini. Probabil, se află și la Moscova, dacă dumneavoastră spuneți. Sincer, pe mine nu m-a interesat niciodată unde se află clienta decât în perioada de până la examinarea în lipsă a doamnei Tauber (...). În rest, niciodată nu m-a interesat unde se află doamna Tauber. Poate să se afle și la Moscova și la Washington și în altă parte (...)”, a afirmat el.
Citește și: Procurorii solicită confiscarea a circa 200 de milioane de lei de la Marina Tauber. Ce urmează?
Fiind întrebat dacă știe dacă Marina Tauber va fi prezentă la pronunțarea sentinței finale, avocatul a sugerat că clienta sa va refuza să asiste pe motiv că este un proces de fațadă.
„Dacă nu ați comis nicio infracțiune, niciodată, și-ar veni doi acuzatori, bravi, și v-ar spune că sunt cinci capete de acuzare, fără probe, fără nimic (...), și cer 15 ani cu executare, Dumneavoastră, fiind în altă țară, oricare altă țară, ați vrea să veniți la ședință unde înțelegeți că nu are loc un proces penal în care se examinează probe și se încearcă a înțelege dacă există sau nu vinovăție”, a spus el.
Procurorii au solicitat 13 ani de închisoare în privința Marinei Tauber, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice, precum și aplicarea măsurii preventive arestul preventiv, cu anunțarea acesteia în căutare. Marina Tauber este învinuită de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției. De asemenea, procurorii solicită confiscare a peste 200 de milioane de lei.