Sport

Reprezentatul R. Moldova în competiția de tenis de masă de la JO, Vladislav Ursu: „Vreau să ajung printre 32 cei mai buni sportivi. Voi fi mulțumit”

Reprezentatul R. Moldova în competiția de tenis de masă de la JO, Vladislav Ursu: „Vreau să ajung printre 32 cei mai buni sportivi. Voi fi mulțumit”

Pentru prima dată în istorie, şi Republica Moldova va avea un reprezentat în competiția de tenis de masă de la Jocurile Olimpice. Vorbim despre Vladislav Ursu. Jucătorul vrea să treacă de faza preliminariilor și să ajungă, cel puțin, în runda secundă a play-off-ului de la Paris.

ZFR

VLADISLAV URSU, jucător de tenis de masă: „Mă numesc Vladislav Ursu și practic tenis de masă.  Mama avea o prietenă, care era antrenoare de tenis de masă. Eu aveam multă energie în școala primară și (n.r. părinții) au decis să mă înscrie la tenis de masă. Secretul acestui sport, cred eu, constă în varietate. Dacă joci mereu la fel, adversarul se obișnuiește cu stilul tău. Trebuie să schimbi mereu câte ceva.  

Antrenorul ia un număr mare de mingi, aproximativ 100-150, și mi le aruncă rapid, în diferite direcții. Eu trebuie să reacționez rapid. Dacă sunt într-o formă bună înainte de competiție, pot să apăr lejer 70-80 de mingi.  Alți jucători mă numesc "killer", deoarece joc mereu în forță. Nu am un joc lejer și am un stil agresiv. Ei spun că joc la nivelul numărului 50 mondial. Am nevoie să particip la mai multe competiții internaționale. Am fost pe locul 156. Dar dacă nu mă prezint la 3-4 turnee, cobor în clasament. Deci, trebuie să joc în mod regulat la aceste competiții. Acum, nici nu știu, sunt pe locul 230. Eu am fost la Jocurile Olimpice de Tineret și am ocupat acolo locul cinci. Cel mai important este că am ajuns la Olimpiada din Franța. În plus, am și o medalie de argint de la Campionatul European. Sunt mândru de asta.

Este foarte dificil să fii din Europa și să ajungi la Jocurile Olimpice, fiindcă aici este cea mai mare concurență în faza calificărilor. Încă nu cunosc cum va fi acolo, deoarece este prima mea participare la Olimpiadă, dar eu vreau să mă prezint la un nivel înalt. Vreau să ajung printre 32 cei mai buni sportivi (n.r. de la tenis de masă) la Jocurile Olimpice. Voi fi mulțumit de acest lucru.”

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter