Social

Serviciul social „Echipa Mobilă” se extinde

Serviciul Social „Echipa Mobila” se extinde

Serviciul social "Echipa Mobilă" se extinde. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a oferit agențiilor teritoriale şaisprezece mașini pentru a crește capacitățile de intervenţie a echipelor mobile din alte 4 raioane. Practic, acest serviciu social va exista în toate raioanele din Republicii Moldova.

ZFR

Cele 16 mașini, în valoare de 5,8 milioane lei, vor fi utilizate pentru deplasarea echipelor mobile pentru a oferi ajutor persoanelor cu dizabilităţi severe.


ALEXEI BUZU, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „Echipa mobile va lucra în special cu copii cu dizabilităţi severe, va lucra cu acele familii, cu acei beneficiari care sunt mai de centrul raional şi care nu au acces şi au posibilităţi reduse să se deplaseze către anumite servicii specializate”.


Echipele mobile vor acorda inclusiv servicii de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologică, asistență medicală, dar și sprijin în vederea integrării sociale a beneficiarilor.

ZFR


MARINA MOROZOVA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „Astăzi sărbătorim încă un pas, încă o realizare a echipei şi tare mă bucur să avem echipe mobile în toată ţară. În raioanele în care lucrează echipele mobile, noi vedem cum se îmbunătăţesc şi cum cetăţenii noştri primesc calitative, profesioniste, a persoanelor care se implică”.


INA TCACI, şef, Serviciul "Echipa Mobilă", Edineţ: „Avem beneficiari care au fost integraţi în şcoală. Avem beneficiari care au fost integraţi în grădiniţe. Avem beneficiari din cadrul asistenţei parentale profesioniste, care au fost dezinstituţionalizaţi şi integraţi societate şi care au dezvoltat abilităţi funcţionale, de deplasare”.


Noile dotări au loc în cadrul reformei Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă şi a reformei RESTART, care au ca scop accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter