Extern

Kievul confirmă că a ucis instructori iranieni care îi învățau pe ruși să folosească drone în Crimeea: Nu i-am invitat, îi omorâm

post-img
Dronă iraniană doborâtă

Un oficial de rang înalt de la Kiev a confirmat relatările din presa israeliană privind uciderea unui grup de instructori militari iranieni în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Ei ar fi fost eliminați în urma unor atacuri ale Ucrainei. Oficialul a avertizat că iranienii de pe teritoriul Ucrainei care sprijină invazia Rusiei vor fi și ei vizați, scrie The Guardian.

Zece instructori militari iranieni au fost uciși în Crimeea în urma atacurilor armatei ucrainene, relatau în octombrie publicații din Israel, potrivit Digi24.

Oleksii Danilov, secretar al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, a confirmat informație și a precizat că iranienii erau prezenți în Crimeea pentru a ajuta rușii să piloteze dronele Shahed-136 furnizate de guvernul de la Teheran. El nu a spus care este numărul uciși.

 „Au fost pe teritoriul nostru. Nu i-am invitat aici și, dacă colaborează cu teroriștii și iau parte la distrugerea națiunii noastre, trebuie să-i omorâm”, a declarat Danilov, citat de The Guardian. 

Atacuri masive ale rușilor, inclusiv cu drone și rachete, au vizat din octombrie infrastructura energetică civilă a Ucrainei și au provocat pene de curent, lăsând oamenii în frig și întuneric în prag de iarnă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter