UNIRE PRIN ÎNFRĂŢIRE

Capaclia. Proiectele şi investiţiile venite din România duc la dezvoltarea localităţii  

Punti culturale, istorice, dar si economice. Acordurile de înfrăţire semnate de localităţi din Republica Moldova şi Romania ii aduc mai aproape pe fratii de pe cele doua maluri ale Prutului, dar aduc şi dezvoltare in localităţile basarabene. Tocmai de aceea, peste o sută de consilii locale au semnat, anul trecut, declaraţii simbolice de reunire a Basarabiei cu patria mama.  

Primăria comunei Capaclia din Raionul Cantemir are patru acorduri de înfrăţire cu primării din România. Datorită acestor intelegeri, în comună au început să vină proiecte şi investiţii care schimba la faţă localitatea.

Primarul Alexei Busuioc se mandreste că localitatea pe care o conduce pune accentul pe dezvoltarea şi protecţia copiilor. Şi în cazul acestora în ajutor au venit prietenii din Romania. De câţiva ani, grupuri de copii din Capaclia merg, gratuit, la mare, la Constanţa.

Cea mai recenta finanţare ajunsa la Capaclia, datorita infratirii cu localitatile de peste Prut, este o investitie de 10 mii de euro la Casa de Cultură din localitatea basarabeana. Tot în dar, comuna din raionul Cantemir a mai primit şi un buldoexcavator.

Consiliul local Capaclia a fost printre cele peste 100 de consilii care, în anul 2018, au semnat declaraţia simbolică de unire cu România.