Sport

Guvernul de la Chişinău a promis premii de milioane pentru sportivii care vor avea prestații remarcabile la JO. Ce părere au sportivii

Guvernul de la Chişinău a promis premii de milioane pentru sportivii care vor avea prestații remarcabile la JO. Ce părere au sportivii

La fel ca la ediția din 2021, Guvernul de la Chişinău a promis premii de milioane pentru sportivii din Republica Moldova care vor avea prestații remarcabile la Olimpiada de la Paris. Sumele variază între 200 de mii și trei milioane de lei. Vor fi recompensați cei care se vor clasa în Top 8, în probele lor.

ZFR

ADIL OSMANOV, judocan: „Din câte cunosc, pentru locul opt esti recompesat cu zece mii de dolari. Nu atrag atenția la premiile bănești. Totuși, nu lupt pentru bani, dar pentru a mă simţi realizat ca sportiv.”

PAVEL ALOVAȚKI, înotător: „Când auzi de trei milioane de lei, îți apare motivația să lucrezi mai departe.”

VLADISLAV URSU, jucător de tenis de masă: „Nu cred că banii îmi vor schimba viața, dar este o motivație personală.”

VALENTIN PETIC, luptător de stil greco-roman: „Premiile sunt destul de bune pentru țara noastră, în comparativ cu alte state.”

MARIN ROBU, halterofil: „ Ne motivează și acele sume, deoarece cu ele putem să ne facem viața, antrenamentele și condițiile de trai mai bune.”

ZFR

IRINA RÎNGACI, luptătoare: „Asta este răsplata pe care o primim în urma acestui efort depus. Este aceeași muncă ca și la ceilalți oameni, doar că noi venim în sala de antrenament.”

ZALINA MARGHIEVA, atletă: „Orice posibilitate de a câștiga un ban te motivează, dar vreau să spun că să fii în Top 8 la Jocurile Olimpice este un nivel foarte înalt, în special pentru atletism, așa că este destul de complicat.”

DAN OLARU, arcaș: „Când plecăm la Jocurile Olimpice, noi nu suntem cu gândul la premii. După ce ți-am îndeplinit misiunea, după Olimpiadă, ele reprezintă niște bonusuri.”

ALEXANDRA EMILIANOV, atletă: „Toți vor să câștige. Eu vreau să câștig pentru mine, dar nu pentru faptul că voi primi niște bonusuri.”

SERGHEI TARNOVSCHI, canoist: „Banii ne motivează într-o oarecare măsură, dar dacă un sportiv se va gândi doar la bani sau cum să câștige mai mult, rezultatul nu va fi pe măsură.”

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter