SOCIAL

VIDEO. Ziua culturii române, sărbătorită la Universitatea spaniolă din Alicante

La Universitatea spaniolă din Alicante s-a sărbătorit Ziua culturii române. De mai bine de 17 ani, limba română este una dintre cele mai apreciate discipline de către tinerii spanioli care îşi doresc să devină interpreţi şi traducători. Şi asta pentru că învaţă nu doar gramatică şi vocabular, ci şi despre arta, cultura, gastronomia şi tradiţiile româneşti.

Studenţii din campusul Universităţii din Alicante au învăţat să danseze româneşte de Ziua culturii române ajunsă la cea de-a 7-a ediţie, după doi ani de pandemie, notează stiriletvr.ro

Atelierele organizate de Ziua culturii române atrag mulţi studenţi la cursurile de traducere şi interpretare a limbii române din cadrul Facultăţii de Litere, inclusiv români născuţi în Spania care nu cunosc limba maternă.

Cătălin Iliescu, vicerector Cultură, Universitatea din Alicante: Mulţi dintre ei aleg româna ca limbă de profil la traductologie datorită faptului că în această zi de sărbătoare se apropie de noi, de standul României.

Limba română se studiază de 17 ani la Universitatea din Alicante.

Atelierul gastronomic a fost un adevărat succes. Spaniolii au învăţat chiar să gătească mâncărurile noastre tradiţionale.

La ediţia din acest an actorii UNATC din România au organizat în campus ateliere de teatru.

Este foarte interesant să vezi că teatrul este universal,

indiferent de distanţă, limbi, limbajul este unic.

UNATC a semnat în premieră un acord cu Universitatea din Alicante pentru schimburi de experienţă prin programul Erasmus.

Actorii români au interpretat piesa Tabloul Vrăjit, cu supratitrare în limba spaniolă.