SOCIAL

Un vameş, reţinut la frontieră cu 1.000 de pachete de ţigări

post-img

Angajaţii vamali de la Leuşeni în conlucrare cu Direcţia integritate şi supraveghere a Serviciului Vamal şi inspectorii Centrului Chinologic, au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din R. Moldova a 1000 pachete de ţigări. Bunurile erau tăinuite în locuri special amenajate în portiera din spate a mijlocului de transport de model ”Toyota Avalon”, care se deplasa spre România. 

Cazul a fost înregistrat miercuri seara, 27 aprilie curent, la ieşire din R. Moldova. În baza consemnelor stabilite de către ofiţerii Direcţia integritate şi supraveghere unui angajat al vămii, şi acţionând în baza analizei de risc, funcţionarii vamali din cadrul postului Leuşeni în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuţioase. Şoferul, în vârstă de 30 de ani, angajat al Serviciului Vamal, a comunicat că nu are nimic de declarat.

În cadrul acţiunilor de control vamal mijlocul de transport a fost redirecţionat spre scanare. Analizând imaginile, au fost observate nişte obiecte suspecte în portiera din spate a mijlocului de transport. În rezultat, a fost luată decizia demontării locului special amenajat, din care au fost extrase 1000 pachete de ţigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit informaţiilor preliminare, ţigările erau transportate spre România, unde urmau a fi comercializate.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanţelor şi aplicării sancţiunilor prevăzute de legislaţie.
 

Direcţia integritate şi supraveghere a iniţiat o anchetă de serviciu în privinţa angajatului vamal.