Politic

Președintele Parlamentului, Igor Grosu: „E cert, Aeroportul Chișinău nu poate fi privatizat”

post-img
Președintele Parlamentului Igor Grosu

„A fost necesar să includem Aeroportul Chișinău în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate, pentru a securiza acest obiect, ” a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Președintele Parlamentului a accentuat că obiectivul principal este ca spațiile comerciale de la aeroport să fie predate unor companii de încredere, având în vedere că, în prezent, acestea sunt administrate de membri ai unei grupări criminale organizate.

„Aici și-au adus contribuția și acei care gestionează aceste spații, pentru că interesul lor este cât mai mult să fie tergiversat procesul, ca ei să poată să le administreze (spațiile comerciale), noi o să mergem în continuare înainte, am rugat și colegii de la APP, comunicăm cât mai mult, cât mai des, pentru ca spațiile comerciale să ajungă pe mâinele unor companii credibile, și să le scoatem din mâinele bandiților, deoarece din păcate încă sunt gestionate de reprezentanții grupării criminal organizate, care a fost scoasă în afara legii.”

Totodată, în legătură cu declarația premierului României, Marcel Ciolacu, care și-a exprimat dorința de a achiziționa RedNordul, Igor Grosu a menționat că în prezent nu există un proces de negociere în acest sens.

„Nu există la moment un proces de negociere propriu zis. Domnul prim-ministru evident se gândește din punct de vedere al interconexiunilor. Iată interconectarea pe dimensiunea gaze, a fost o investiție foarte bună, strategică, corectă și a scăzut radical dependența noastră de gazoductele care veneau din est. În aceeași cheie se analizează eventualele oportunități. La moment, ceva oficial ca să intrăm în discuție, nu este.”

Emisiunea integrală poate fi vizionată în continuare:

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter