SOCIAL

Un tânăr de 24 de ani a căzut de la înălţime în timpul unor lucrări de construcţie

post-img

Un tânăr de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a căzut de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcţie pe strada Bogdan Voevod din Chişinău. Potrivit poliţiei, incidentul a fost înregistrat la ora 10.55, iar tânărul era antrenat în lucrări de izolare a clădirii, transmite IPN.

Tânărul fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă, starea de sănătate a acestuia fiind gravă, dar stabilă.

Poliţia informează că a fost iniţiat un proces penal, vor fi sesizate organele de resort pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc incidentul.

Agenţia pentru Supraveghere Tehnică, care investighează accidentele de muncă,  menţionează într-un comunicat de presă că cercetările preliminare au arătat că tânărul era muncitor necalificat. A fost emisă dispoziţia cu privire la cercetarea accidentului de muncă, pentru stabilirea tuturor faptelor şi circumstanţelor care au dus la producerea lui.

La începutul lunii august, o persoană a decedat pe un şantier de construcţii la Durleşti, căzând de la înălţime. Victima accidentului de muncă era tot din Drochia şi avea 34 de ani. Bărbatul a căzut de la etajul 7 al unui bloc aflat în construcţie.