SOCIAL

Preşedintele Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supravieţuitoare din R. Moldova a asediului Leningradului

post-img

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancişchina pentru a-i mulţumi pentru vieţile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Doamna Evghenia Pancişchina va împlini, în septembrie, 100 de ani şi este ultima supravieţuitoare din R. Moldova a asediului Leningradului.

S-a născut la Chişinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Şcoala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostaşii răniţi într-un spital de lângă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chişinău şi la Centrul Mamei şi Copilului. Sute de familii din R. Moldova o cunosc şi o respectă. Are doi copii, nepoţi şi strănepoţi.

Şefa statului i-a dorit sănătate şi putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare şi un cer senin şi paşnic. „Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul şi dăruirea veteranilor care au apropiat sfârşitul lui. Pentru ei, onorând munca şi curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supravieţuitoare din R. Moldova a asediului Leningradului, avem obligaţia să păstrăm pacea”, a afirmat Preşedintele Maia Sandu.