SOCIAL

Misiunea socială Diaconia lansează Campania  - De 20 de ani schimbăm pentru că ne pasă

Misiunea socială Diaconia lansează Campania  - De 20 de ani schimbăm pentru că ne pasă". Acţiunea se înscrie în cadrul evenimentelor de aniversare a două decenii de activitate a Mitropoliei Basarabiei pe teritoriul Republicii Moldova. Şi în acest an, organizaţia îşi propune ca prin serviciile ei să fie alături de cât mai mulţi oameni.

IGOR BELEI, director Misiunea Socială "Diaconia": „Diaconia este încercarea de a pune în forme cotidiene a învăţăturii creştine de a fi alături de cel flămând, de cel bolnav şi sigur, în forme profesioniste, pentru că astăzi nu mai putem doar să asistăm şi să acoperim o nevoie cotidiană, ci să construim demersuri care ar schimba viaţa oamenilor nemijlocit. Biserica vorbeşte despre implicare, dar Diaconia este instrumentul care pune în ptactică, pentru că nu e doar o teorie, dar şi o abordare cotidiană.”

În cele două decenii de activitate, Misiunea socială Diaconia s-a aflat într-o continuă cursă de binefacere, prin numeroasele proiecte pe care le-a dezvoltat. "Masa bucuriei", "În braţele mamei" sau "Aproape de aproapele", sunt doar câteva dintre ele.

 IGOR BELEI, director Misiunea Socială "Diaconia": „Vrem să fim alături de cât mai multă lume şi categorii de oameni aflate într-o situaţie de suferinţă. Pentru că Doaconia a fost în programe pentru copii, vrem să avem un răspuns mai amplu în situaţia vârstnicilor. De exemplu, nu avem un răspuns exhaustiv în situaţia unui bătrân singuratic sau aflat la limita existenţei şi vrem să avem cât mai mulţi tineri implicaţi, pentru că prin Diaconia învaţă şcoala vieţii.”

În prezent, Misiunea Socială Diaconia dezvoltă proiecte la nivel naţional în asistenţă pentru familiile aflate în criză temporară, asistenţă pentru cei aflaţi la limita existenţei - bătrâni singuri, persoane fără adăpost sau orfani.

IOAN COSOI, coordonator, DIACONIA: „Diaconia are două direcţii de activitate. În primul rând Diaconia dezvoltă servicii de excelenţă, servicii în care omul, beneficiarul este tratat ca chip al lui Dumnezeu şi a doua direcţie este să răspundem la iniţiativele din comunităţi şi să le ridicăm la un strandart al Diaconiei.”

"Diaconia" este o structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001. Organizaţia este membru al Federaţiei "Filantropia" a Patriarhiei Române, şi al Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei. În present, Diaconia dezvoltă proiecte în 81 de comunităţi din Republica Moldova.