SOCIAL

Ambasadorul Poloniei în R. Moldova: Oamenii politici au şansa de a răspunde la dorinţele cetăţenilor

post-img

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, susţine că la momentul de faţă, se creează premisele ca oamenii politici din R. Moldova să răspundă la dorinţele şi aşteptările cetăţenilor. Totodată, diplomatul afirmă că R. Moldova ar putea să se ghideze de exemplul altor state este-europene care au trecut prin aceeaşi experienţă. Declaraţiile au fost făcute de către ambasador în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Oamenii vor ceva concret. Oamenii vor să trăiască într-un mod demn, frumos, cinstit şi asta aşteaptă de la guvernanţii lor, indiferent de limba vorbită, orientarea geopolitică şi aşa mai departe. Cred că s-a creat o situaţie în R. Moldova, şi nu pentru prima dată, când oamenii politici au şansa de a răspunde la aceste dorinţe care sunt foarte clare. Există foarte multe state care au trecut printr-un drum similar şi există posibilitate de a trage nişte concluzii din experienţa altora şi a se vedea ce se poate face, însă pentru aceasta este nevoie de o dezbatere serioasă”, a declarat Bartlomiej Zdaniuk.

Diplomatul a mai afirmat că independenţa R. Moldova trebuie valorificată.

„Trebuie să se conştientizeze că avem o ţară independentă şi haideţi să ne apucăm de treabă. Câte popoare în lume visează să aibă un stat independent poate şi mai mic. Trebuie să preţuiţi această independenţă şi să faceţi lucruri minunate”, a mai spus Bartlomiej Zdaniuk.