SOCIAL

A fost lansat proiectul de donare a scaunelor auto "Un scăunel din inimă!"

"Un scăunel din inimă", aşa se numeşte proiectul de donare a scaunelor auto, folosite pentru asigurarea copiilor care merg cu maşina. Graţie unei platforme web, cei care nu mai au nevoie de un astfel de scăunel îl pot oferi celor care nu au posibilitatea să îl cumpere. Primele scaune au ajuns astăzi la două familii cu mulţi copii din Chişinău.

În lume, la fiecare opt minute, un copil este victima unui accident rutier. Scaunele speciale pentru cei mici pot reduce însă cu 80% riscul de deces în astfel de cazuri.
 
Unul dintre motivele invocate mai des de părinţi este costul mare al acestor sisteme de siguranţă. Proiectul "Un scăunel din inimă!", lansat astăzi de Automobil Club Moldova, le vine în ajutor. Este vorba de platforma www.baby4baby.org pentru donarea scaunelor auto. Aici se pot înscrie cei care au nevoie de aşa ceva, dar şi cei care vor să doneze.
 
Proiectul este susţinut de Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a fost printre cei ce au donat deja un scaun auto.
 
Scaunul oferit de familia Candu a ajuns astăzi în familia Ivanov din Chişinău, care creşte patru copii. Veniturile modeste nu le-au permis însă asigurarea copiilor în trafic.
 
Un alt scaun a ajuns la familia Fanariuc, în care cresc şase fete şi un băiat.
 
Pentru a monta corect sistemele de siguranţă pentru copii, Daniel Ballmann, un expert din Elveţia, a oferit o serie de sfaturi preţioase.
 
Proiectul "Un scăunel din inimă!", o continuare a campaniei "Transportă copilul tău în siguranţă!", este implementat de Automobil Club din Moldova alături de Clubul BKA din Belarus şi este finanţat de Federaţia Internaţională de Automobilism. Până acum, organizatorii au reuşit să adune peste 20 de scaune auto care îşi aşteaptă noii pasageri.