Romania La Zi

VIDEO. O navă românească a participat la o misiune de salvare dificilă, pe timp de noapte şi în condiţii de furtună

post-img

244 de oameni, inclusiv un bebeluş, au fost salvaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică din apele Mediteranei, într-o operaţiune dificilă desfăşurată noaptea, pe timp de furtună, la care a participat şi o navă românească din misiunea FRONTEX, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Operaţiunea de salvare nocturnă, desfăşurată în condiţii meteorologice dificile, a avut loc la aproximativ 50 de mile (80 de kilometri) în largul coastei regiunii italiene Calabria, scrie Digi24.

Paza de Coastă a oraşului Roccella Jonica şi o navă românească a FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă) au reuşit să salveze 244 de persoane, inclusiv 41 de copii, între care un nou-născut, care călătoreau într-o ambarcaţiune veche de pescuit, din lemn.

La operaţiune a participat şi o navă comercială, care şi-a părăsit traseul obişnuit pentru a veni în ajutor.

O parte dintre migranţii salvaţi au urcat la bordul navei româneşti, iar ulterior ei au fost preluaţi de agenţii portuari şi de voluntari.

Pe de altă parte, nava organizaţiei umanitare Sea Watch, având la bord alţi 461 de imigranţi salvaţi în zilele anterioare, încă aşteaptă finalizarea debarcării în portul sicilian Augusta. Până sâmbătă debarcaseră doar două femei însărcinate. ONG-ul a explicat că toţi cei salvaţi au fost testaţi negativ pentru coronavirus, dar cu toate acestea debarcarea decurge foarte lent. Sea Watch susţine că autorităţile au întrerupt debarcarea a sute de migranţi, în pofida faptului că starea de sănătate a multora este precară, după ce aceştia au petrecut mai bine de o săptămână pe mare, în frig şi ploaie.