Romania La Zi

VIDEO. Cel mai vândut poet din Spania este un român

post-img

Cel mai vândut poet din Spania, Mihai Gane, a lansat volumul de versuri un omagiu adus oamenilor simpli. Mihai vorbeşte despre imigranţi şi dedică un întreg capitol familiei şi rădăcinilor sale din Lereşti. Spaniolii îl consideră un fenomen al literaturii contemporane şi vin la lansări pentru a-l asculta şi a-i cere un autograf, relatează ştiriletvr.ro.

În Spania şi nu numai Mihai este cunoscut ca Miguel Gane. Afişele care anunţă noua sa apariţie editorială se regăsesc în cele mai cunoscute locuri din Madrid. Ojos de sol aduce în atenţie problemele actuale ale societăţii.

 

Mihai Gane, scriitor: Anumite probleme de natură socială, violenta de gen, cum este feminismul, imigraţia, chiriile scumpe puţine oportunităţi laborale, dar am vorbit şi despre tema comună despre care vorbesc în toate cărţile, dragoste şi nedragoste, adică despărţire.

La fiecare lansare librăriile sunt neîncăpătoare. Mihai le citeşte şi le explică fanilor care este povestea din culisele fiecărei poezii.

Capitolul dedicat rădăcinilor sale este cel care a impresionat cel mai mult publicul. Aeroportul International Henri Coandă, Ruşinea de a mă chema George Mihăiţă Gane, Ceilalţi copii sau Lereşti sunt adevărate confesiuni pe care Mihai le destăinuie cititorilor în noua sa carte.

Mihai a scris până acum trei volume de poezii şi o nuvelă şi lucrează deja la alte două cărţi.

La doar câteva săptămâni de când a apărut în librarii Ojos de sol, cel de-al treilea volum al lui Mihai Gane a ajuns deja în topul vânzărilor de carte din Spania.

Mihai Gane a pornit într-un adevărat turneu de lansare care va cuprinde 26 de oraşe din Spania şi America Latină.