POLITIC

Ultima oră! Vlad Plahotniuc a demisionat din fruntea PDM

post-img

La două săptămâni după ce a plecat de la guvernare şi a părăsit Republica Moldova, liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului.

Anunţul a fost făcut şi de această dată pe Facebook.

„Partidele pro europene din Parlament spun că au refuzat dialogul cu Partidul Democrat din cauza că au o problemă cu mine, eu fiind preşedintele partidului. Vreau să îndepărtez acest obstacol pentru viitor şi vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de preşedinte al partidului şi le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere şi a aproba un nou program politic. De asemenea, pentru a opri speculaţiile posibile, declar că am decis să nu mai candidez la acest congres pentru vreo funcţie în partid”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp, democratul susţine că la următorul congres nu va mai candida la nici o funcţie în partid însă spune că îşi va păstra mandatul de parlamentar.

„Cât ţine de mandatul de deputat, acest mandat vizează în primul rând respectarea votului pe care l-au dat oamenii, fiind mandatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în Moldova, la alegerile din februarie. Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni şi orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparţine cetăţenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”, a subliniat Plahotniuc.