POLITIC

DOC. Trei ambasadori ai R. Moldova, rechemaţi din funcţie. Maia Sandu a semnat decretele

post-img

Preşedintele Maia Sandu a semnat decretele de rechemare din funcţie a ambasadorului R. Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc, a ambasadorului R. Moldova în Belarus, Victor Sorocean şi a ambasadorului R. Moldova în Israel, Gabriela Moraru. 

Decretele de rechemare din funcţie a Ambasadorului din Israel şi Belarus au fost semnate la 25 august curent, iar decretul privind rechemarea din funcţie a Ambasadorului din Federaţia Rusă a fost semnat astăzi, 1 septembrie. 

Gabriela Moraru este ambasador în Israel din 2015, iar Victor Sorocean – în Belarus, din 2017, tot atunci fiind numit şi reprezentant permanent şi plenipotenţiar al Republicii Moldova pe lângă organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente. 

De asemenea, Vladimir Golovatiuc a fost numit ambasador în Federaţia Rusă în luna decembrie 2020. Predecesorul său, Andrei Neguţa, a fost rechemat după cazul anabolizantelor depistate în autoturismul diplomatic care se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chişinău – Moscova.