JUSTIŢIE

Aeroportul Chişinău, trecătoare pentru Şor. Noi detalii în cazul trecerii ilegale a frontierei de stat

post-img

Procuratura oferă mai multe detalii în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat de către mai multe persoane, printre care, Ilan Şor, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani. Ca urmare a abaterilor grave constatate, Procuratura capitalei a declanşat, astăzi, două cauze penale.

Potrivit celor constatate de procurori până în prezent nu doar Ilan Şor a traversat ilegal frontiera. Mai multe persoane au încălcat legea prin segmentul de trecere al Aeroportului Internaţional Chişinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, eludând controlul vamal şi cel de frontieră.

Potrivit procurorilor, acest lucru a avut loc prin zonele de acces limitat ale Aeroportului şi a fost posibil din cauza atitudinii neglijente faţă de obligaţiunile de serviciu ale angajaţilor Serviciului Vamal şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care activează pe teritoriul Aeroportului, precum şi cu implicarea nemijlocită a angajaţilor Companiei ”Avia Invest”, care deţine în concesiune Aeroportul şi asigură serviciile de transport şi trafic aerian, realizează măsuri de securitate aeronautică pe teritoriul aerodromului de unde au decolat respectivele aeronave pe curse charter.

Ca urmare a abaterilor grave constatate, Procuratura capitalei a declanşat, astăzi, două cauze penale pe faptul:
  • neglijenţei în serviciu, admisă de către angajaţii Serviciului Vamal şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău
  • abuzului de serviciu, comis de către factori de decizie ai Companiei „Avia Invest” SRL.