Electorala 2020

Cum explică staff-ul lui Igor Dodon tipărirea ziarelor de campanie la tipografia de stat „Universul”

post-img

Staff-ul electoral al lui Igor Dodon condamnă „acţiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral”, după ce mai mulţi deputaţi din cadrul Partidului Acţiune şi Solidaritate au depistat că ziarele de campaniei ale lui Igor Dodon ar fi tipărite la Editura Universul, care este o întreprindere de stat şi nu la Edit Prim Grup, aşa cum se menţionează pe ziare. Totodată, staff-ul lui Dodon o acuză pe Maia Sandu de „finanţare ilegală de peste hotare”.

„Am sesizat instituţiile de drept asupra caracterului abuziv şi vădit ilegal al acestor acţiuni. Facem apel la observatorii naţionali şi internaţionali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acţiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenţie de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanţare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu şi partidului pe care-l conduce”, transmite purtătoare de cuvânt a staff-ului lui Igor Dodon, Ludmila Muntean.
 
Echipa lui Igor Dodon explică de ce ziarele se aflau la respectiva editură.  
 
„Cât priveşte pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunţat că are dificultăţi tehnice şi a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acţiunile noastre sunt perfect legale şi sunt probate de documente, spre deosebire de acţiunile ilegale ale reprezentanţilor contracandidatului”, mai transmite Muntean.

VIDEO/UPDATE: Ziarele electorale ale lui Igor Dodon, tipărite la editura de stat Universul