CULTURĂ

Solistul formaţiei Holograf, Dan Bittman, s-a bucurat din nou de aprecierea publicului de la Chişinău

Solistul formaţiei Holograf, Dan Bittman, s-a bucurat din nou de aprecierea publicului basarabean. E unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi din România, care a susţinut ieri un nou concert, într-un local privat din Chişinău. Într-un interviu pentru TVR Moldova, interpretul a anunţat că agenda trupei sale devine tot mai încărcată şi că, în viitorul apropiat, va reveni la Chişinău pentru un concert de zile mari.

DAN BITTMAN, solist ,,Holograf”: „Energia publicului mi-a plăcut foarte mult, sincer, nu mă aşteptam ca lumea să maiştie şi să se bucure de piesele Holograf, chiar şi în varianta aceasta. Nu ştiu ce se mai ascultă la Chişinău, eu vin, nu e aceasta problema, problema e că muzica se mai schimbă, se consumă de la zi la zi. Sincer, m-am bucurat foarte mult, au cântat cu mine mulţi din cei aflaţi acolo, au dansat, au fost în faţa scenei.”

Artistul a recunoscut că în această perioadă, formaţia Holograf s-a lăsat prinsă de muză. Legendara trupă şi-a reevaluat agenda, iar acum sunt în plin proces de creaţie.

 DAN BITTMAN, solist ,,Holograf”: „Deocamdată, trupa Holograf are câteva spectacole, dar nu este atât de înghesuită, să zic de spectacole. Am început să facem piese pe care le aveam noi mai demult în minte şi, probabil, la toamnă, cu puţin noroc şi dacă se mai linişteşte treaba, o să facem un album nou. Sper să ajungă şi aici şi, sper ca tinerii de aici şi nu numai, să-l audă şi să le placă ceea ce facem. Trupa Holograf are câteva spectacole, dar nu este atât de înghesuită, piese pe care le aveam noi înainte. Probabil, sa se mai liniştească treaba, iar la toamna vom face un album nou.  Sper ca tinerilor le va place ceea ce facem.”


DAN BITTMANm solist ,,Holograf”: „Deja am lansat două piese, una - în pandemie, iar alta – în semipandemie. “Cum bate inima ta” e ultima piesă pe care am lansat-o, dar vor mai fi. Colegii mei au o grămadă de piese pe care le-au compus şi eu mai am câteva idei şi, uite aşa, vom face la toamnă un album nou.”

 La concertele formaţiei Holograf sala este plină până la refuz. De-a lungul anilor, trupa a ştiut să menţină viu interesul publicului, astfel că, şi până în prezent, la concertele susţinute sunt prezente trei generaţii, fenomen pe care artistul îl apreciază din plin.

DAN BITTMAN    solist ,,Holograf”: „Eu mă bucur căîncă se mai ascultă Holograf la Chişinău. Sincer, pentru mine e o surpriză plăcută şi o onoare pentru că lumea încă mai are timp să asculte Holograf. Aseara m-a bucurat faptul că mai toate piesele erau cunoscute, inclusiv „Şi îngerii au demonii lor”, dar mă bucur să văd chestia asta. Nu pot decât să spun că abia aştept să revin aici.”

Dan Bittman a declarat că are o admiraţie aparte pentru artiştii din stânga Prutului şi recunoaşte că în viitor ar putea să semneze şi colaborări cu unii interpreţi basarabeni.

DAN BITTMAN, solist ,,Holograf:„Să spun un lucru, eu foarte mult apreciez artiştii care vin din Republica Moldova, vorbesc foarte serios. E plină România de ei şi mă bucur. Vin cu o calitate excepţională şi, muzical vorbind, sunt foarte bine pregătiţi, aici se face foarte serios muzică, vin cu un alt limbaj cu care noi nu suntem foarte obişnuiţi. E mult mai pur, mai autentic. Ca să fac o colaborare, da, cu orice artist!”

Artistul se declară îndrăgostit de publicul basarabean, spune că energia debordantă pe care o simte ori de câte ori vine în Republica Moldova o trăieşte la turaţii maxime. Artistul a precizat că trupa Holograf va reveni curând la Chişinău pentru a susţine un concert de zile mari.

DAN BITTMAN, solist ,,Holograf: „O să revin,de fapt, în luna august cu Holograf. Avem un alt proiect, “Holograf Simfonic” şi cu Filarmonica, cred că cea din Botoşani, o să venim aici şi o să cântăm la Grădina de Vară.”
 
Trupa Holograf a elogiat şi a cantat „dragostea”mai bine de patru decenii. Întrebat daca mai are sens acest cuvânt într-o lume care devine tot mai materială şi pragmatică, cunoscutul solist a declarat că „dragostea” este punctul gravitaţional al trupei.


DAN BITTMAN solist ,,Holograf: „Eu cred că dragostea e totul, punct! Nu cred că există grade comparaţie. Eu zic că trăim şi, cine reuşeşte să traiască pentru dragoste o viaţă întreagă, e un om fericit.Măcar murim fericiţi, dacă murim cu dragostea lângă noi!”