ACTUALITATE

Unde a greşit Andrei Năstase de a pierdut alegerile pentru Primăria Chişinău? Cum răspunde liderul PPDA

post-img

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, spune că înfrângerea din acest scrutin electoral are mai multe cauze, recunoaşte că a greşit şi spune că are ce să-şi reproşeze după această experienţă.

„Dacă o să faceţi calculele, o să vedeţi şi dvs. Din an până acuma numărul locuitorilor nu a crescut, dar s-a micşorat. Cauzele sunt multiple, n-am dat vina pe nimeni”, a declarat Năstase la Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Ministrul de Interne spune că aflându-se într-o alianţă cu PSRM, nu le-a fost foarte uşor să aducă într-un timp atât de scurt rezultatele pe care le aşteaptă toată lumea.

„Poate ar fi trebuit să fiu prezent mai mult la tv, să-mi prezint echipa, consilierii. Putem face diferenţă şi dintre bugetul nostru şi al contracandidaţilor noştri”, a menţionat liderul PPDA, făcând referinţă la un raport în care se arată că cinci posturi TV l-ar fi favorizat pe primarul ales al Chişinăului, Ion Ceban.

Preşedintele platformei a vorbit şi despre reforma din interiorul PPDA şi spune că formaţiunea sa îşi vom întări partenerialetele şi îşi va modifica configuraţia.

Şi la conducerea partidului ar putea avea loc schimbări, a mai menţionat Năstase, care totodată a dat de înţeles că înfrângerea din aceste alegeri nu ar fi un motiv să plece din fruntea PPDA. Mai mult, spune Năstase, el nu se ţine de fotolii şi o astfel de decizie va fi luată doar de congresul partidului.