Recomandari

TRADIŢII: Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală- istorie, patrimoniu, cultură

post-img

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a adunat, în cei 133 de ani de activitate, mai multe colecţii etnografice interesante prin valoarea lor documentară. În această săptămână, la emisiunea „TRADIŢII” descoperim tezaurul nostru etnografic şi îi cunoaştem pe membrii colectivului celui mai vechi muzeu din Republica Moldova. 

Echipa emisiunii a realizat nenumărate filmări în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău, instituţie care promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 
 
Clădirea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală este o adevărată casă care adăposteşte obiecte de patrimoniu cultural. Toate acestea capătă greutate dacă le cunoaştem rostul, pentru că astfel ne putem forma imaginea despre o lume aparte, despre îndeletnicirile oamenilor de altădată, tabieturile lor şi trăsăturile de caracter.

Dacă urmărim exponatele cu atenţie, fără grabă, putem descoperi multe necunoscute. O zi în care îţi planifici să faci o vizită la muzeu, e o zi în care ai păşit  în curtea bunicilor, a străbunicilor şi o întâlnire virtuală cu mediul în care au trăit şi s-au format ei.

„Câteodată apreciem la alţii mai mult decât ceea ce ne aparţine, dar anume la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală avem posibilitatea să vedem în timp, în spaţiu şi să înţelegem care este adevărata bogăţie a neamului nostru”. (Varvara Buzilă)
 
Despre istoria colecţiilor etnografice şi misiunea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală vă vom povesti sâmbătă, 9 aprilie,  la „TRADIŢII”.
Emisiunea „TRADIŢII” este difuzată sâmbăta, de la ora 17.00, la TVR MOLDOVA (reluare – duminică, de la ora 1.00, joi, de la ora 10.00).
 
Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.