Recomandari

O emisiune nouă la TVR 2: „Educaţie la înălţime”, din 25 martie

post-img

emisiune nouă la TVR 2: „Educaţie la înălţime”, din 25 martie. O de la ora 17:00, în fiecare vineri, TVR 2 vă invită să urmăriţi un program inedit, apreciat de elevi: „Educaţie la înălţime”.

V-aţi închiput vreodată că veţi putea asista la un curs despre relaţia om – animale sălbatice, în direct, dintr-un loc de poveste precum Munţii Ţarcu? Dar să aflaţi despre civilizaţiile străvechi şi zeităţile lor care personificau soarele, într-o lecţie live de la Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac? În fiecare vineri, de la ora 17:00, la TVR 2, elevii, şi nu numai, sunt invitaţi să urmărească un proiect inovator de învaţare cu ajutorul tehnicilor şi metodelor adaptate noilor realităţi.

Gândit iniţial ca un proiect pilot pentru trei şcoli rurale din judeţul Hunedoara, “Educaţie la înalţime” a fost lansat în anul 2020 în mediul online şi prezintă prin mijloace tehnice excepţionale (drone) locuri uimitoare din România. În primăvara anului 2021, proiectul a fost extins la nivel naţional în urma parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României şi a colaborării cu Aspire Teachers şi Asociaţia Cartierul Creativ Carolina.Lecţiile au atras imediat atât profesorii, elevii din toată ţara, cât şi atenţia mass-media. În scurt timp în proiect s-au înscris peste 1.000 de şcoli şi 2.500 de profesori din toată ţara şi din Republica Moldova.

Peste 30.000 de elevi au urmărit lecţie cu lecţie traseul naţional „Educaţie la înalţime”, care i-a purtat în Deltă, la locul de vărsare a Dunării în mare, în Maramureş, la cea mai mică şcoală din România, pe culmile muntilor Bucegi, la Memorialul de la Sighet, într-un parc eolian din Dobrogea, în ţinutul Făgăraşului, la Mausoleul de la Mărăşeşti şi în “Sahara” Olteniei. Nu rataţi:

În fiecare vineri, de la ora 17:00, TVR 2 vă invită să urmăriţi „Educaţie la înălţime”.