POLITIC

Ţinută vestimentară şi instrucţiuni reglementate de PD pentru participanţii la mitingul de duminică

post-img

Partidul Democrat, care organizează duminică, 21 octombrie, un eveniment politic în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, şi-ar fi instruit participanţii la manifestaţie în legătură cu ţinuta vestimentară, comportamentul şi răspunsurile pe care urmează simpatizanţii să le ofere presei, în cazul în care vor fi intervievaţi.

Cotidianul citează portalul Omega, care a publicat un document cu programul manifestaţiei, dar şi instrucţiuni pentru participanţi. Astfel, aceştia trebuie să ţină cont de un dress code stabilit – business casual. Vorbitorii nu vor urca pe scenă cu haine groase, deoarece este dotată cu încălzitoare şi este interzis să poarte vestimentaţie în nuanţe pale, iar insigna cu trei trandafiri trebuie purtată în partea stângă.

De asemenea, instrucţiunile conţin mai multe variante de răspuns pentru participanţii la eveniment, în cazul în care aceştia vor fi întrebaţi de jurnalişti de ce au decis să ia parte la manifestaţia Partidului Democrat. „PDM este singurul partid, din ultimii ani, care a întreprins măsuri concrete pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară”, „Am încredere în Partidul Democrat şi de aceea îl susţin. Cum să nu am încredere când timp de 30 de ani niciun primar nu a fost în stare să repare drumul din sat”, „Am venit să suţin Partidul Democrat, văd că acest partid încearcă să facă ceva pentru ţara noastră şi oamenii săraci”, „Este partidul pentru care voi da votul la alegerile din 2019”.

În program mai este trecut un discurs ţinut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi al unui europarlamentar, fără precizarea numelui acestuia.

Ziarul De Gardă l-a contactat în acest sens pe vicepreşedintele formaţiunii, Sergiu Sîrbu, care a spus că nu ştie despre ce europarlamentar ar fi vorba, deoarece nu are tangenţă cu organizarea evenimentului. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a menţionat pentru ZdG că democraţii nu au invitat niciun eurodeputat la evenimentul de duminică. Cu referire la programul publicat de Omega, acesta a precizat că nu o poate comenta pentru că ea nu a apărut din sursele oficiale.

Anterior, PDM a anunţat că la eveniment vor participa membri şi simpatizanţi ai partidului din toată ţara. Potrivit unui comunicat pentru presă, „Adunarea Naţională PDM - Pentru Moldova” are ca scop „prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic în următorii an”.

Potrivit site-ului Primărei, Partidul Democrat a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale de la ora 8 dimineaţa, pâna la 21.00 pentru organizarea şi desfăşurarea unei întruniri sub formă de manifestaţie politică în scopul comunicării cu membrii şi simpatizanţii Partidului Democrat, la care se preconizează prezenţa a circa 60 de mii de oameni.

Amintim că PAS a declarat că mai multe persoane, angajate în instituţiile de stat, ar fi  semnalat că sunt forţate, prin şantaj şi manipulare, să participe la acest eveniment. PD a negat acuzaţiile.


Sursă doc: omg.md