POLITIC

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul SUA privind terenul pentru construcţia Ambasadei SUA

post-img

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Proiectul a fost înaintat în mod prioritar de Guvernul Republicii Moldova.

”Actualitatea Acordului rezidă în necesitatea soluţionării în termeni restrânşi a problemelor ce ţin de crearea condiţiilor pentru funcţionarea Ambasadei SUA în Republica Moldova prin asigurarea dreptului de a procura teren pentru construcţia unui nou sediu al Ambasadei”, se arată în nota informativă a Executivului.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcţia Ambasadei SUA la Chişinău a fost semnat la 12 iulie 2019.

După ratificarea Acordului de către Legislativ, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmează să notifice partea americană despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a acestuia.