POLITIC

Ludovic Orban: La Chişinău se simt mai multe derapaje de la normele democratice

post-img

La Chişinău se simt mai multe derapaje de la normele democratice iar România nu va închide ochii la aceste lucruri. Este declaraţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban care a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Acesta a avut întrevederi cu mai multe partide de opoziţie şi parlamentare cărora le-a dat un sfat, să-şi coaguleze forţele pentru binele cetăţenilor.

Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova îngrijorează liderii de la Bucureşti. Faptul că susţinătorii şi membrii partidelor extraparlamentare sunt supuşi preisunilor şi intimidărilor, vorbeşte despre o justiţie selectivă.

„Dacă există lupta impotriva corupţiei să existe împotriva la toate formaţiunile politice şi nici un fel de discriminare. Nu mi se pare normal să fie închis un om care conducea maşina difuzoarelor la acţiune de protest care a fost organizat. Şi pentru 30 de zile. Iar impotriva manifestanţilor paşnici să fie dosare penale numai ca să fie intimidaţi”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, principiul democratic a fost complet denaturat în Republica Moldova, şi asta din cauza traseismului politic.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal din România a asigurat că se va implica activ în politica de la Chişinău. Deja îi consideră potenţiali parteneri pe liderii PAS, PPDA, PLDM şi PL.

Oficialul de la Bucureşti a reiterat încă o dată că România are obligaţia morală de a susţine toate demersurile Republicii Moldova ce ţine de integrare în UE.

Mai multe informaţii despre ce crede liderul PNL Ludovic Orban despre Republica Moldova aflaţi mâine în „Interviurile Telejurnalului” de la ora 18:30.