POLITIC

Ieri, la Alba Iulia, a fost constituită Alianţa pentru Unirea Românilor

post-img

Pe 1 decembrie, în ziua când s-au sărbătorit 101 ani de la Marea Unire, la Alba Iulia a fost constituită Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Cetăţenii Republicii Moldova se vor afla în prim-planul alegerilor locale şi parlamentare care vor avea loc în România la anul viitor, prin apariţia pe buletinele de vot a noii formaţiuni politice, se arată într-un comunicat de presă.

„Centenarul Marii Uniri trebuia să prezinte în faţa lumii o Românie unită, dar ne-a prins mai dezbinaţi ca niciodată. Noi, cei din Basarabia am ajuns să ne uităm peste Prut şi am ajuns să ne întrebăm când se va înfăptui Unirea. Alianţa pentru Unirea Românilor este acel proiect care va demonstra că se poate. Va uni malurile de Prut. Acest proiect va arăta că suntem puternici, uniţi!  A venit momentul să dăm sacrificiu, nu să facem sacrificiu. Întrebarea „Eu cu cine votez?” are de acum un singur răspuns. AUR pentru România înseamnă şi AUR pentru Republica Moldova!”, a declarat Maria Botezatu Arvinte, coordonator al Alianţei în Republica Moldova, în cadrul primului congres al noii formaţiuni politice. 

În acelaşi context, AUR a îndemnat toate forţele unioniste de la Chişinău la coagularea într-o singură entitate politică.

Alianţa pentru Unirea Românilor este iniţiată de mişcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion.