POLITIC

Guvernul de la Chişinău cheamă la calm şi pace în contextul tensiunilor din regiunea transnistreană

post-img

Guvernul condamnă „acţiunile de tensionare a situaţiei din regiunea transnistreană” şi cheamă pe toţi la calm şi pace, a declarat prim-ministrul Natalia Gavriliţa în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Întrebată ce cunosc autorităţile constituţionale despre informaţia ministerului de interne de facto de la Tiraspol despre focurile de armă trase în această dimineaţă în direcţia Cobasna, Natalia Gavriliţa a spus că situaţia este stabilă şi că este de competenţa experţilor să se pronunţe asupra riscurilor, iar sarcina Guvernului este să asigure calmul pentru ca Republica Moldova, întreg teritoriul ei, să nu fie implicată în război.

Natalia Gavriliţa a mai spus că fluxul majorat de transport în punctele de control la linia administrativă cu regiunea transnistreană ţine de contextul sărbătorilor pascale, dar şi de controlul sporit instituit urmare a exploziilor care au avut loc în ultimele zile în regiune.

Citeşte şi: Trei focuri de armă s-ar fi auzit în apropierea depozitului de muniţii de la Cobasna. Tiraspolul acuză Ucraina de provocări