POLITIC

Alianţa pentru Centenar cere partidelor parlamentare din România să-şi ţină promisiuinile legate de Republica Moldova

post-img

Alianţa pentru Centenar solicită dialog cu conducerea partidelor politice de la Bucureşti, în special a celor parlamentare, pe teme de interes pentru România şi Republica Moldova, în cursul săptămânii 4-10 decembrie.

Mişcarea unionistă solicită politicienilor respectarea promisiunilor făcute în campania electorală din 2016 pe marginea subiectului Republicii Moldova. Este vorba despre interconectarea energetică dintre România şi Republica Moldova, accesul liber pe piaţa muncii din România a cetăţenilor moldoveni, crearea spaţiului informaţional comun şi coordonarea cu societatea civilă a eforturilor de marcare a Centenarului.

„Facem apel la forţele politice din România să înceapă dialogul despre Basarabia imediat după 1 Decembrie şi să colaboreze şi chiar să folosească expertiza societăţii civile în acest sens. Totodată, ne dorim un dialog sincer pe marginea Centenarului, care ar trebui să devină o oportunitate de coagulare a societăţii româneşti în jurul Reîntregirii, ca proiect de ţară”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, componentă a Alianţei pentru Centenar.

Potrivit unui comunicat de presă al Acţiunii 2012, organizaţiile din Republica Moldova din cadrul Alianţei pentru Centenar vor sărbători Ziua Naţională a României la Chişinău, unde pe 2 decembrie va avea loc Marşul Unirii, cu începere de la ora 14:00 şi cu pornire de la monumentul lui Ştefan cel Mare, relatează Info-Prut.