JUSTIŢIE

Vicepreşedinta Curţii Supreme de Justiţie, Tamara Chişca-Doneva, a fost suspendată din funcţie

post-img

Vicepreşedinta Curţii Supreme de Justiţie, Tamara Chişca-Doneva, care exercita şi interimatul funcţiei de preşedinte, a fost suspendată din funcţie până la emiterea unei decizii definitive în cauza de îmbogăţire ilicită. O hotărâre în acest sens a fost adoptată vineri de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Chestiunea a fost examinată cu uşile închise. În urma deliberărilor, preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a anunţat că judecătoarea este suspendată din funcţia administrativă până la pronunţarea unei decizii definitive în cauzul în care este vizată.

Hotărârea Consiliului poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile. Interimatul funcţiei de preşedinte va fi asigurat de către judecătoarea Svetlana Filincova.

La sfârşitul lunii martie, CSM şi-a dat acordul pentru efectuarea percheziţiei în privinţa magistratei Chişca-Doneva, cercetată pentru îmbogăţire ilicită, după ce un demers în acest sens a fost depus de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Judecătoarea a fost citată la Procuratura Anticorupţie, unde a fost recunoscută în calitate de bănuită. Tamara Chişca-Doneva nu îşi recunoaşte vina.