JUSTIŢIE

Şeful Procuraturii Chişinău, Oficiului Ciocana , Igor Popa, a demisionat din funcţie

post-img

Şeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău Igor Popa, cercetat pentru îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere, a demisionat din funcţie.

Ziarul de Gardă scrie că, potrivit procurorei Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG), Igor Popa a fost demis din funcţie în baza cererii de demisie şi va fi eliberat din funcţie începând cu 12 aprilie.

Amintim că, la 28 ianuarie curent, procurorii anticorupţie au terminat urmărirea penală în cauza penală privind învinuirea procurorului-şef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chişinău, căruia i se impută săvârşirea a cinci capete de acuzare de fals în declaraţia de avere.

Astfel, procurorul vizat este învinuit de neincludere intenţionată a unor date în declaraţiile de avere şi interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ţinând cont de prevederile legale privind declararea averii şi intereselor personale.

Concomitent, în procesul punerii sub învinuire, în privinţa persoanei învinuire a fost luată obligarea de a se prezenta în faţa procurorului şi a instanţei de judecată.

„Remarcăm că, în procedura procurorilor anticorupţie în proces de investigare se află o altă cauză penală pornită în privinţa procurorului-şef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chişinău, învinuit pe faptul îmbogăţirii ilicite, infracţiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal”, se menţionează în comunicatul Procuraturii Anticorupţie.

Procurorii menţionează că, la această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente şi relevante în vederea întocmirii rechizitoriului şi expedierii dosarului penal în instanţa de judecată.