JUSTIŢIE

Ministrul Justiţiei insistă că Andrei Brăguţa nu a fost ucis, ci a murit răpus de tuberculoză

post-img

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, insistă că tânărul Andrei Brăguţa nu a fost ucis, ci a murit din cauza unei tuberculoze. Cebotari a mai spus că dacă a fost bătut, atunci acest lucru nu s-a întâmplat în vreo instituţie subordonată ministerului pe care îl conduce.

Vladimir Cebotari a făcut declaraţiile în cadrul emisiunii Important de la TVC 21.

„Cine v-a spus că Andrei Brăguţa a fost ucis? Raportul de expertiză prezentat de procurori şi avocaţi arată că persoana a murit din cauza unei tuberculoze purulente”, a spus Vladimir Cebotari.

Totuşi, şeful de la Justiţie nu exclude că în cazul lui Andrei Brăguţa au fost mai multe lacune. În acelaşi timp, Vladimir Cebotari insistă că Andrei Brăguţa a fost bătut în Izolatorul de detenţie preventivă a Inspectoratului de Poliţie Ciocana.

Avocaţii Asociaţiei Promo-LEX au prezentat mai multe probe care demonstrează că în cazul lui Andrei Brăguţa au fost admise mai multe nereguli.

Andrei Brăguţa a decedat acum două săptămâni în penitenciar. Procurorii au constatat că Brăguţa a fost bătut de alţi patru deţinuţi, cu acordul gardienilor. Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal în acest caz, iar cinci persoane, printre care şi trei poliţişti, au fost reţinute.