JUSTIŢIE

Administratorii unor companii, care ar fi delapidat circa 8 milioane de euro din BEM, trimişi în judecată

post-img

CNA şi Procuratura Anticorupţie anunţă transmiterea în instanţa de judecată a unui episod din dosarele ce vizează delapidările din Banca de Economii prin intermediul creditelor neperformante. Acesta vizează doi administratori de companii care ar fi dobândit, prin escrocherie, aproximativ 8 milioane de euro din Banca de Economii.

Potrivit rechizitoriului, şefii companiilor, specializate în prestarea de servicii IT şi cosmetice, ar fi contractat de la Banca de Economii credite în valoare de 7 706 729 euro (peste 123 de milioane de lei). Acestea ar fi fost sustrase prin înşelăciune şi cu încălcarea regulilor de creditare, cauzând entităţii bancare un prejudiciu considerabil.  

Procurorii au formulat învinuirea în privinţa a două persoane în temeiul articolelor 190 alineatul 5 din Codul penal – escrocheria în proporţii deosebit de mari şi art. 243 – spălarea banilor. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 15 ani de închisoare. În conformitate cu prevederile legale, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale, persoanele se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.