„GRĂDINIŢA MEA, ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL”

VIDEO. Redeschiderea grădiniţei din satul Tocuz, raionul Căuşeni, s-a făcut cu sprijinul Guvernului României

Bucurie fără margini pentru mai bine de 240 de copii din satul Tocuz, raionul Căuşeni. Din septembrie anul trecut, micuţii învaţă într-o grădiniţă nou-nouţă, redeschisă şi cu bani de la Guvernul român, care a oferit aproape cinci milioane de lei.

Sătenii nu-şi mai încap în piele de fericire. Părinţii nu se mai gândesc unde să-şi lase copiii, cei care căutau un loc de muncă... au găsit unul, iar micuţii au parte de ceva absolut firesc: de copilărie.

Este realitatea din satul Tocuz. Chiar dacă pare ceva anormal ca instituţia preşcolară să lipsească din puzzle-ul copilăriei, fără ea au crescut mai multe generaţii de copii din raionul Căuşeni. Cu un an în urmă, drumurile acestei localităţi erau pline de micuţi care visau la o grădiniţă frumoasă. Guvernul de la Bucureşti a pus umărul la împlinirea acestui vis.

Grădiniţa are 288 de locuri, dar este frecventată de 240 de copii. Odată cu redeschiderea instituţiei preşcolare au fost create şi 50 de locuri de muncă. Directoarea instituţiei spune că nu i-a fost uşor, dar minunea s-a produs. Nici măcar florile de jur-împrejur nu pot concura cu bucuria din sufletul copiilor.

Lipsa grădiniţei s-a simţit din plin. Primarul satului îşi aminteşte cu tristeţe şi câteva cazuri tragice.

Svetlana are patru copii. Un băiat şi trei fete. Doar băieţelul a avut şansa să meargă la grădiniţă. Femeia spune că, acum, dupa ajutorul Guvernului român, vede diferenţa.