„GRĂDINIŢA MEA, ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL”

VIDEO. Peste 930 de grădiniţe din Republica Moldova au fost modernizate cu sprijinul României

Sute de grădiniţe din Republica Moldova arată ca cele din Occident, după ce România s-a implicat în modernizarea lor. Investiţiile constante au rezultate vizibile, iar de cele 26 de milioane de euro oferite de statul român vor beneficia în final peste o mie de grădiniţe.

Pe parcursul a două săptămâni, în seria de reportaje din campania Grădiniţa Mea, Împreună Construim Viitorul, TVR Moldova a prezentat o parte din poveştile de succes care au readus bucuria copiilor, a părinţilor şi a educatorilor. Am vrut să vă arătăm cum o investiţie de suflet, corectă, în obiective importante, poate schimba cu adevărat în bine viaţa societăţii.
 
Se fac trei ani de când grădiniţele din Republica Moldova au început să scape de izul sovietic, la propriu. Cele 26 de milioane de euro investite de Guvernul român au ajuns în fiecare raion din stânga Prutului. Peste două sute de mii de persoane, copii şi educatori, beneficiază acum de condiţii europene.
 
Rezultatele vorbesc de la sine. 130 de grădiniţe au fost renovate complet, iar unele au fost redeschise după câteva decenii în care au stat în paragină. Odată cu modernizarea lor, au fost create peste 200 de grupe.