„GRĂDINIŢA MEA, ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL”

VIDEO. Guvernul României a oferit peste trei milioane de lei Grădiniţei ,,Andrieş’’ din Ungheni

O grădiniţă nouă, la standarde europene, este visul oricărui copil. Şi asta a fost posibil în multe locuri datorită Guvernului de la Bucureşti, care a oferit un spijin financiar substanţial pentru Republica Moldova.

Acum mai bine de un an, cu ajutorul de peste trei milioane de lei, s-a reconstruit Grădiniţa ,,Andrieş’’ din municipiul Ungheni. Priveliştea cu iz sovietic a dispărut, iar aproape 400 de copii beneficiază de condiţii europene de educaţie. Cum s-a schimbat viaţa copiilor din Ungheni, urmăriţi în reportajul următor din cadrul campaniei TVR Moldova „Grădiniţa mea, împreună construim viitorul”.

Şi cum grădiniţa nu a mai fost renovată integral din 1980, timpul şi-a lăsat amprenta. Dorinţă de a schimba lucrurile în bine a fost mereu, doar că autorităţile aveau nevoie de bani. România a întins o mână de ajutor şi de această dată şi a investit pentru viitor. Pereţii clădirii au fost termoizolaţi, pe interior instituţia a fost reparată, iar blocurile sanitare complet schimbate.

Maria Luca lucrează de 25 de ani la grădiniţă. Mai întâi a fost educatoare, iar acum conduce instituţia. Este nespus de bucuroasă că a ajuns să se mândrească nu doar cu educaţia de calitate pe care le-o oferă copiilor, dar şi cu un spaţiu bine amenajat.

La Grădiniţa ,,Andrieş’’ învaţă şi 36 de copii cu nevoi speciale, care se pot bucura şi ei de joacă. În curte a fost amenajat un teren destinat micuţilor şi nu sunt nevoiţi să stea toată ziua închişi în sălile de grupă.

Deşi stiau că grădiniţa are nevoie de renovare, autoritaţile locale recunosc că nu ar fi reuşit prin forţele proprii. Tatiana este educatoare din 1997. Diferenţa e ca de la cer la pământ, spune femeia. Şi solicitările din partea părinţilor sunt mai multe acum.