EXTERN

Generalul 007. Kievul anunţă uciderea celui de-al şaptelea general rus. Acesta declarase că învingerea Ucrainei e „o chestiune de ore”

post-img

Presa ucraineană a anunţat uciderea celui de-al şaptelea general al Moscovei de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina. Este vorba despre generalul-locotenent Iakov Reazanţev care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”.

Iakov Reazanţev  se afla la comanda Armatei 49 Ruse care acţionat în sudul Ucrainei. Generalul Reazanţev  a fost omorât în zona aeroportului Ciornobaivka de lângă Herson, în urma unui atac al forţelor militare ale Kievului, a informat presa ucraineană, care l-a citat pe un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Conform datelor preliminare, postul înaintat de comandă al armatei 49 ruse din sud a fost distrus”, a mai precizat Oleksii Arestovici, consilierul prezidenţial ucrainean.

Într-o înregistrare audio, făcută publică zilele trecute şi despre care ucrainenii susţin că reprezintă interceptarea unei conversaţii între militarii ruşi în Ucraina, se face referire la generalul Reazanţev. Un militar rus aminteşte faptul că respectivul general le-a spus, la începutul invaziei, că înfrângerea Ucrainei ar fi „o chestiune de ore”.

Ucrainenii susţin că au ucis până acum 7 din cei 20 de generali ruşi trimişi în Ucraina. Fostul şef al CIA, David Petraeus, a declarat că acest lucru „este foarte, foarte neobişnuit” şi reprezintă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă şi control al armatei ruse nu funcţionează.